-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:9950 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:6

متأسفانه هيأت امنا و شوراي محل ما به مسجد رسيدگي نكرده و روحاني دعوت نمي كنند. به اداره اوقاف و سازمان تبليغات مراجعه كردم , اثري نداشته است . برخي از روحانيان نيز هزينه هاي گزاف براي تبليغ مي خواهند و به هدايت مردم نمي پردازند. لطفاً به سازمان تبليغات , امام جمعه و ادارهء اوقاف بگوييد به شوراي محل و هيأت امناتذكر دهند.

خواهر گرامي ! روحيهء مذهبي و فرهنگ گرايي شما قابل تقدير است .

پيامبر6دربارهء اهميت مسجد فرمود: خداوند متعال مي فرمايد: .() هم چنين فرمود:

مساجد انوار الهي است >.()

(پـاورقي 2.مستدرك الوسايل , ج 3 ص 447

بي ترديد مسجد سنگر است و سنگرها را بايد حفظ كرد. در صدر اسلام مساجد مهم ترين پايگاه تبليغات ديني ,سياسي و اجتماعي بود. در انقلاب اسلامي ايران نيز مساجد مؤثرترين نقش رادر جهت دادن به انقلاب داشتند.مسجدِ محل شما نيز از اين اهميت استثنا نبوده و بايد به وضعيت فرهنگي آن توجه شود. وظايف همگان , به ويژه هيأت امناي مسجد و شوراي محل است كه به وضعيت مسجد توجه كرده و روحاني دعوت نموده و جلسات مذهبي و اجتماعي مسجد را همآهنگ كنند. متأسفانه يكي از آسيب هاي فرهنگي جامعهء ما, عدم توجه به وضعيت فرهنگي مساجد است . عدم توجه به وضعيت فرهنگي , اختصاصي به مسجد محل شما ندارد. بلكه برخي از روستاها وشهرهاي ديگر نيز اين مشكل را دارند كه نياز به آسيب شناسي و طرح سياسيت هاي معقول , منطقي و اصولي دارد.

در خصوصي بي توجهي هيأت امنا و شوراي محل بايد گفت : اين واحد تنها جواب گوي مسايل علمي واجتماعي و مذهبي است و در كارهاي اجرايي دخالت نمي كند. ارزيابي اقدامات سازمان تبليغات اسلامي , امام جمعه و ادارهء اوقاف و تذكر دادن به آن ها در حوزهء فعاليت اين واحد نيست .

در خصوص عدم توجه روحانيت به هدايت و ارشاد مردم بايد گفت : همهء روحانيان آن گونه نيستند كه اشاره كرده ايد. اصولاً فلسفهء حوزه هاي علميه و تربيت طلاب در راستاي پيام رساني معارف و تبليغ از دين است . آيا اين روحانيت مسئول و متعهد نبوده كه در طول تاريخ سكاندار هدايت مردم بود و كشتي نجات جامعهء ديني را به ساحل نجات رساند؟!

عدم حضور مردم در مساجد عوامل متعددي دارد: يكي عدم توجه مردم به مسايل فرهنگي است . در برخي ازمساجد فعاليت هاي تبليغي از سوي روحانيت شكل مي گيرد, و حال آن كه مردم به بهانه هاي مختلف در مسجدحضور پيدا نمي كنند. اگر زمينه هاي فعاليت هاي فرهنگي در مسجد محل شما فراهم نيست , چگونه روحانيان اعزامي يا روحانيان محل , مي توانند فعاليت كنند؟!

واقعيت آن است كه اكثريت روحانيت طلايه داران تبليغ معارف ديني بوده ودر اين راستا موفق بوده اند.

در خصوص هزينه ها بايد گفت : يكي از مشكلات جامعهء ما, روحانيت شناسي است . به رغم آن كه روحانيت دركجامعهء ما سابقهء طولاني دارد, ولي هنوز وضعيت زندگي و فعاليت آنان شناخته شده نيست . روحانيت مثل بقيهء افرادجامعه در همين كرهء خاكي زندگي كرده و همسر و فرزند دارند. طبيعي است تأمين زندگي آنان لازم است . روحانيان و همسر و فرزند آنان با سختي ها و مشكلات اقتصادي , دست و پنجه نرم مي كنند.

آنان با توجه به ساختار و فضاي جامعه , انتظار دارند مانند بقيهء افراد داز زندگي آبرومندانه اي برخوردار باشند,گرچه ضروري است آن ها نيز در روحيهء قناعت بهره گيرند.

در جامعهء ايران به رغم آن كه حكومت ديني است , پس روحانيت بدون گرفتن هزينه از دولت , با زندگي خويش را تأمين مي كند. كمك هاي مردمي بر اساس سنت پذيرفه شده اي است كه سابقهء طولاني دارد. مردم به خاطر علاقه اي كه به امام حسين 7داشته و براي ماه رمضان احترام قايل هستند, به مبلغان كمك مي كنند.كمك هاي مردم به روحانيت سبب نمي شود هزينهء مساجد تأمين نشود. امروزه هيأت امنا, مساجد و حسينه ها مداح دعوت كرده و چند برابر كمك هاي مالي روحانيان را به آنان مي دهند. متأسفانه اين پرسش و شبهه در خصوص روحانيت به وجود مي آيد و روحانيت را زير سؤال مي برند. زير سؤال بردن روحانيت ناشي از عدم شناخت دقيق آنان است . البته دفاع از روحانيت بدان معنا نيست كه همهء روحانيون خوب بوده و برخوردهاي غير معقول با مردم ندارند, بلكه عده اي از آن ها متأسفانه از عنوان روحانيت سوء استفاده مي كنند و در مقدار و چگونگي كمك هاي مردمي , خردورزي را رعايت نمي كنند. از سوي ديگر برخي از روحانيون روحيهء زهد و قناعت را نداشته و همين عامل سبب شده است برخي از شبهه ها به وجود آيند. البته طبيعي است برخي از افراد در هر قشري از جامعه هستندكه فعاليت آنان همسو با فلسفهء وجودي آن قشر نيست . در ميان قشر روحانيت نيز افرادي وجود دارند, ولي درمجموع قشر مقدس روحانيت اصل موفق ترين قشر جامعه در ايفاي مسئوليت خود هستند.



مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.